Vast IP-adres

udp

Een vast IP-adres is een IP-adres dat toegewezen wordt aan een device en de eigenschap heeft dat deze niet meer veranderd. Door het vaste IP- adres kan de simkaart direct worden benaderd.

Vast IP-adres security

Een vast publiek IP-adres is zeer kwetsbaar voor veiligheidsrisico’s. Deze is toegankelijk voor alle gebruikers op het internet en is alleen afhankelijk van de authenticatie op de hardware. Het grote verschil met een vast privaat IP-adres is de manier van benaderen. Waarbij een vast publiek IP-adres door iedere gebruiker op het internet te benaderen is, beschikt een vast privaat IP-adres over een VPN-tunnel. Dit houdt in dat alle IP-adressen zich binnen een VPN bevinden en dus niet van buitenaf te benaderen zijn. De gebruiker dient eerst in te loggen en kan daarna verbinding maken met het vaste privaat IP-adres. Deze extra beveiliging geeft het voordeel dat devices niet individueel beveiligd hoeven te worden en de risico’s op externe aanvallen vele malen kleiner worden.