4G simkaarten

4G is de snellere en stabielere opvolger van 3G. Snelle 4G verbindingen zorgen op de achtergrond ervoor dat allerlei devices moeiteloos en zonder haperingen internet toegang hebben. U kunt gebruik maken van 4G, 4G+ of 4G++, afhankelijk van de dekking en de provider. Ook voor IoT businesscases zetten wij 4G in. 4G kan grote hoeveelheden data aan inclusief een hoge snelheid en throughput. Veel devices in het veld (laptops, tablets en handhelds) hebben een 4G simkaart voor onafhankelijk internet toegang.

Voordelen van 4G via Thingsdata

Databundel (pooled) en pay as you go

Meest afgenomen: databundel 5, 10, 100, 500, 1000 GB

Geen activatiekosten, looptijd en afnameverplichting

Netwerkspectrum 4G/4G+/4G++

Optioneel: vaste IP-adressen

Geen uiterste activeringsperiode

Lage tarieven

Geen minimale periode actief op het netwerk

Maatwerktarief voor 100+ 4G abonnementen

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over elk IoT abonnement!

Ontvang de meest geschikte 4G simkaarten

Test simkaarten

Bouwblok icon

1-5 simkaarten

Ontvang de meest geschikte test simkaarten van één van onze leveranciers.

Bouwblok icon

Aan de slag

Real-time aan de slag! Test samen met Thingsdata de oplossing.

Bouwblok icon

Datavolume

De geschikte hoeveelheid data per bulkdata simkaart per maand (testduur: 1 maand)

Bouwblok icon

Management Platform

Toegang tot een management platform. Monitor en Beheer al uw simkaarten in één platform.

Bouwblok icon

SMS

Mogelijkheid om SMS berichten te ontvangen/versturen binnen de test

Bouwblok icon

Support Team

Ons support team staat altijd voor u klaar. Ontvang hulp op maat!

Veelgestelde vragen over 4G

Wat is 4G?

4G is de snellere en stabielere opvolger van 3G. De snelle 4G verbindingen zorgen op de achtergrond ervoor dat allerlei devices moeiteloos en zonder haperingen internet toegang hebben. Met de 4G netwerken is heel Nederland verbonden. En de Nederlandse telecomaanbieders blijven hun infrastructuur verbeteren. U kunt gebruik maken van 4G, 4G+ of 4G++, afhankelijk van de dekking en de provider. Ook voor IoT businesscases zetten wij 4G in. 4G kan grote hoeveelheden data aan inclusief een hoge snelheid en hoge throughput. Veel devices in het veld (laptops, tablets en handhelds) hebben een 4G simkaart voor onafhankelijk internet toegang.

Waarom moeten de oudere technologieën zoals 2G en 3G verdwijnen?

De reden hiervoor is dat de hoeveelheid beschikbaar netwerkspectrum beperkt is in Nederland. Hetzelfde spectrum dat is gebruikt voor 2G en 3G kan nu worden hergebruikt voor 4G LTE om meer gegevens met hogere snelheden te leveren. Onze huidige generatie mobiele technologie, 4G LTE, werd in 2008 geïntroduceerd met Release 8 door het 3rd Generation Partnership Project (3GPP), een organisatie die standaarden ontwikkelt voor mobiele communicatie. De 3GPP geeft standaard releases uit met incrementele verbeteringen om de twee jaar (tot release 14) en begeleidt de evolutie van de 4G-standaard.

Wat is de levensduur van 4G?

Wat is de levensduur van een netwerkgeneratie? In grote lijnen komt er elke 10 jaar een nieuwe generatie (of "G") cellulaire technologie langs. Terugkijkend hebben de laatste twee cellulaire technologieën een levensduur van meer dan tien jaar, van de eerste release tot de sunset: 2G: 1990-2020, 30 jaar+. 3G: 2000-2020, 20 jaar+. 4G: 2008+. 4G zal naar verwachting nog minstens tien jaar meegaan, en mogelijk langer met behulp van Dynamic Spectrum Sharing (DSS), dat het beschikbare spectrum deelt tussen 4G LTE- en 5G-apparaten. DSS biedt verbeterde dekking voor 5G-apparaten en een langere levensduur voor 4G LTE-apparaten. De eerste aankondigingen van de zonsondergang met 4G LTE worden na 2030 verwacht, wat betekent dat organisaties nu en in de nabije toekomst veilig kunnen investeren in 4G-gebaseerde IoT-oplossingen.

Hoe snel is 4G?

Met de komst van het 4G netwerk loopt de snelheid op tot wel 350 Mbps. Maximale downloadsnelheid van 450 Mbps en 100 Mbps upload. De daadwerkelijk behaalde snelheid is onder andere afhankelijk van: het type device dat u gebruikt, de drukte op het internet of de website die u bezoekt, het aantal devices dat gelijktijdig gebruik maakt van het mobiele netwerk, de afstand tussen uw device en de zendmast, obstakels tussen uw device en de zendmast, weersomstandigheden (zoals onweer, kunnen je internetsnelheid negatief beïnvloeden) en bevindt u zich in een snel bewegend voertuig kan dat er ook voor zorgen dat uw internetsnelheid lager wordt.

Download onze brochure

Download brochure