Security

Security

Met de IoT oplossingen van Thingsdata verzamelt en verstuurt u uw data afkomstig van installaties, apparatuur en sensoren naar de cloud. Er ontstaan prachtige mogelijkheden, maar u wilt wel dat uw data beveiligd wordt getermineerd richting de cloud. Wij helpen u om IoT veilig in te zetten. Wij geven tekst en uitleg over wat de verschillen zijn tussen toepassingen en welke richtlijnen er zijn vanuit de praktijk waarmee u uw toepassing beveiligt. Thingsdata biedt verschillende IoT security toepassingen.

Voordelen van Security via Thingsdata

Private APN zorgt ervoor dat het 'device' verbinding maakt met een eigen, beveiligd toegangspunt voor een exclusieve en veilige dataoverdracht.

IP-SEC VPN codeert en stuurt veilig al het dataverkeer door. Hierdoor blijft de privacy en beveiliging van de gegevens gewaarborgd.

Whitelisting, het enige wat u hoeft te doen is IP-adressen of FQDN’s goed te keuren en toe te voegen aan een APN acces list.

Vast IP-adres, wij bieden de mogelijkheid een vast IP-adres per simkaart toe te wijzen. Door het vast IP- adres kan de simkaart direct worden benaderd.

IMEI lock, wij kunnen de simkaarten vergrendelen aan het IMEI nummer van uw device en dit voorkomt dataverbruik in een niet-geautoriseerd device.

Firewall, het beveiligen van het bedrijfsnetwerk met ongekende performance en eenvoud in beheer doormiddel van een firewall.

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over elk IoT abonnement!

Samen aan de slag?

Security

Bouwblok icon

1-5 simkaarten

Ontvang de meest geschikte test simkaarten van één van onze leveranciers.

Bouwblok icon

Aan de slag

Real-time aan de slag! Test samen met Thingsdata de oplossing.

Bouwblok icon

Datavolume

De geschikte hoeveelheid data per simkaart per maand (testduur: 1 maand)

Bouwblok icon

Management Platform

Toegang tot een management platform. Beheer al uw simkaarten in één platform.

Bouwblok icon

SMS

Mogelijkheid om SMS berichten te ontvangen/versturen binnen de test

Bouwblok icon

Support Team

Ons support team staat altijd voor u klaar. Ontvang hulp op maat!

Veelgestelde vragen over Security

Wat is IOT Security?

IoT security verwijst naar de beschermingsmethoden die worden gebruikt om met internet verbonden devices te beveiligen. De term IoT is ongelooflijk breed en naarmate de technologie blijft evolueren, is de term alleen maar breder geworden. Van drinkwatervoorzieningen, energiemonitoring systemen tot pinautomaten, bijna elk technologisch device kan in zekere mate communiceren met het mobiele internet of andere devices. IoT security is de familie van technieken, strategieën en tools die worden gebruikt om te voorkomen dat IoT devices in gevaar worden gebracht.

Voordeel van een vast IP-adres op een IOT simkaart?

Internet verbindingen faciliteren informatie uitwisseling. Om een verbinding op te zetten, hebben de verzender en de ontvanger een IP adres nodig. Het voordeel van een IoT simkaart met een vast IP adres is de ondersteuning van 2-weg communicatie (bidirectioneel dataverkeer). Het IP adres (een vast IPv4 adres) wordt gereserveerd voor de simkaart en wijzigt nooit. Elke IoT simkaart heeft een vast IP-adres, waardoor het apparaat op afstand bereikbaar wordt via de cloud. Communicatie is op alle poorten mogelijk.

Wat is een IOT VPN?

Zonder VPN kun je niet direct naar een IoT simkaart communiceren. Een VPN voegt de IoT simkaart toe aan een eigen private netwerk (gesloten internet omgeving). Zo ontstaat er een beveiligde VPN tunnel tussen de cloud en de IoT simkaart en kan een IoT device op afstand worden bereikt, alsof het zich binnen uw lokale netwerk begeeft. De VPN regelt alle beveiligingslagen. Er hoeft geen extra software meer te worden geïnstalleerd op uw IoT device. De VPN beveiligd en authentiseert automatisch al het data verkeer. Alleen IoT simkaarten die zijn geconfigureerd binnen het eigen private netwerk hebben toegang tot uw cloud.

IMEI lock toepassen?

Bij het configureren van IoT devices hebben klanten van Thingsdata de mogelijkheid om een IMEI lock te configureren. Een IMEI nummer is een uniek serienummer van 15 cijfers dat gekoppeld is aan elk IoT device. Het IMEI nummer wordt door een fabrikant toegewezen aan mobiele devices om ze te identificeren op een mobiel netwerk. Met de IMEI vergrendelingsoptie kunt u het gebruik van een IoT simkaart op een IoT device vergrendelen. Zelfs als een aanvaller toegang heeft gekregen tot uw IoT device, is er geen mogelijkheid om uw IoT simkaart te misbruiken door deze in een ander device te implementeren.

Download onze brochure

Download brochure