Kennisbank

Kennisbank

Downloads, Kennisbank

Thingsdata introductie video

Maak kennis met ons kantoor in Amsterdam en kom erachter wat Thingsdata dagelijks bezighoudt. Klik en geniet.
Download video
Kennisbank

PLC

Een programmable logic controller (PLC) is een device met een microprocessor, dat op basis van de informatie op zijn diverse ingangen zijn uitgangen aanstuurt. In de industrie worden machines vaak aangestuurd met PLC’s en onderdeel van automatisering. Hoe de PLC zijn gegevens precies inleest hangt af van de geïnstalleerde interfacekaarten en van de veldbusnetwerken waarlangs verschillende devices met elkaar gegevens uitwisselen.
Kennisbank

RS485

De RS485 is een standaard voor seriële datacommunicatie die is opgesteld voor wanneer de communicatieafstand enkele tientallen meters tot enkele kilometers moet zijn. RS485 maakt gebruik van gebalanceerde zend- en differentiële ontvangst zodat het common mode interferentie kan afwijzen.
Kennisbank

RS232

RS232 is een standaard voor seriële datacommunicatie die is opgesteld door de Electronic Industries Alliance (EIA). Het oorspronkelijke nummer is EIA-RS-232 (afgekort 232, RS232). Het wordt veel gebruikt voor seriële interface verbindingen.
Kennisbank

eSIM bootstrap profiel

Een bootstrap profiel, ook wel provisioning- of standaardprofiel genoemd, voorziet een eSIM van zijn standaard sim referenties om verbinding te maken met een mobiel netwerk. Hierdoor kan de eSIM een verbinding tot stand brengen voor devices wanneer deze voor het eerst worden geactiveerd op de productielijn of wanneer deze wordt ingezet in het veld.
Kennisbank

BACnet gateway

Een BACnet gateway verbindt en vertaalt devices die gebruikmaken van verschillende netwerkprotocollen, zoals Modbus, naar een BACnet netwerk. Dit versimpelt de onderlinge communicatie van devices die verschillende netwerkprotocollen gebruiken en stelt dergelijke devices in staat om samen te werken op een BACnet netwerk.
Kennisbank

Mbus gateway

De Mbus Protocol Translator Gateways zijn speciaal ontworpen om bi directionele controle en bewaking van alle parameters en functionaliteiten van uw gebouwautomatiseringsprojecten mogelijk te maken.
Kennisbank

Modbus gateway

Modbus gateways worden gebruikt om niet Modbus devices aan te sluiten op een Modbus netwerk, of vice versa. Het opnieuw toewijzen van registers om een ​​nieuwe Modbus slave een oude Modbus slave te laten emuleren, is een andere toepassing van een Modbus gateway.
Kennisbank

LTE UE

LTE User Equipment is het gebruik van LTE categorieën om de prestatiespecificaties van LTE devices te definiëren. LTE UE stelt LTE basisstations in staat effectief met hen te communiceren, wetende wat hun prestatieniveaus zijn. Sommige LTE UE categorieën zoals LTE Cat 3, LTE Cat 4 en LTE Cat 0 worden veel geciteerd en gebruikt. Andere zoals LTE Cat 7 en LTE Cat 8 zijn veel nieuwer en worden nog minder gebruikt.
Kennisbank

Docker container

Een docker container is een standaard software eenheid die code en al zijn afhankelijkheden verpakt, zodat de toepassing snel en betrouwbaar van de ene computeromgeving naar de andere kan worden uitgevoerd.
Kennisbank

5G NR

5G NR (New Radio) is een nieuwe radiotoegangstechnologie gecreëerd door 3GPP voor het 5G netwerk. Het is ontworpen als de wereldwijde standaard voor een uniforme meer capabele luchtinterface van 5G netwerken.
Kennisbank

Gateway

Een gateway bevindt zich tussen enerzijds edge systemen (PLC’s), devices en anderzijds de cloud. Bij edge systemen en devices kunt u denken aan installaties, apparaten en sensoren. De gateway wisselt bruikbare informatie uit naar de cloud doormiddel van een mobiele internet verbinding. Gateways bieden in de basis meer functionaliteit dan een router en kunnen ook werken met seriële poorten RS232 en RS485, Modbus of MBus en daarnaast analoge en digitale in- & uitgangen.