IOT consultancy

IOT consultancy met Thingsdata

Het Internet of Things biedt veel kansen voor uw organisatie, maar is tegelijkertijd een uitdagend traject om aan te gaan, zeker wanneer u niet over alle kennis en vaardigheden beschikt. Klanten en prospects van Thingsdata hebben toegang tot onze kennis en expertise op het gebied van IoT connectiviteit, hardware en dataverwerking. Thingsdata inventariseert en vertaald uw behoefte naar een gefaseerd plan. Wij ondersteunen u met uw IoT traject, dus ga gerust een vrijblijvend adviesgesprek met ons aan. Hier volgt een uitleg over hoe wij IoT consultancy inzetten in elke ontwikkelingsfase.

Uitgangspunten

Fase 1: Oriëntatie

Gedurende de eerste fase wordt onderzocht hoe IoT uw organisatie kan begunstigen en of kan ondersteunen bij de door u aangegeven usecases. Gebaseerd op deze oriëntatie kan er een bedrijfsstrategie worden vastgesteld en een draagvlak voor de visie worden gevonden. Thingsdata kiest gezamenlijk met u de juiste router, gateway of sensor en de daarbij behorende connectiviteit en software op basis van uw zakelijke behoeften en vereisten.

Fase 2: Ontwerp

In deze fase wordt de IoT oplossing vastgesteld, op basis waarvan de business value kan worden gevalideerd. Ook worden organisatorische en technische wijzigingen bepaald. Daarna kunnen contracten met verschillende partijen worden opgesteld, evenals een plan van aanpak voor de implementatie. Thingsdata ondersteunt op verschillende manieren, we verdiepen ons in uw toepassing, inzet van partnernetwerk (voor hardware & data) en proof of concepts.

Fase 3: Implementatie

Na opmaak van de contracten komt de ontwikkeling en implementatie, tijdens de ontwikkeling worden alle benodigde componenten voor uw IoT oplossing samengebracht. Van IoT hardware, IoT connectiviteit en business intelligence integratie. En uitgebreide en overzichtelijke IoT platforms. Wij monitoren de oplossingen en denken mee met uw organisatie over de vervolgstappen.

Fase 4: Optimalisatie

Na de overdracht, implementeren wij waar nodig optimalisaties en er is regelmatig afstemming over de adoptie, expansie en optimalisatie van de oplossing. Het dedicated support team van Thingsdata helpt u met al uw vragen, storingen en mutaties, met doel om uw IoT oplossing zo ver mogelijk te optimaliseren. Wij streven er altijd naar om uw activiteiten te stroomlijnen en een goede oplossing te leveren.

Onze consultants

Ons team bestaat uit ervaren IoT consultants die verscheidenen klanten dagelijks adviseren en ondersteunen. Onze consultants zorgen ervoor dat er waardevolle en bruikbare inzichten worden gegenereerd, die beschikbaar zijn voor zakelijke gebruikers voor productiviteitsoptimalisatie en transformatie van bedrijfsprocessen, op basis van toegepaste inzichten en analyses.

Download onze brochure

Download brochure