NB-IOT simkaarten

NB-IOT abonnement

Met NB-IOT is het mogelijk om installaties, apparatuur en sensoren op afstand te verbinden via NB-IOT simkaarten. Het NB-IOT netwerk is speciaal ontwikkeld voor IoT toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G netwerken van de providers. De dekking van NB-IOT is sterker dan een 2G-netwerk en heeft een diepere penetratiegraad in gebouwen. Via NB-IOT kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden en het is geschikt voor verschillende toepassingen die nu met 2G werken.

Voordelen van NB-IOT via Thingsdata

Databundel (pooled), pay as you go en prepaid

Meest afgenomen: databundel 1 of 5 MB

Geen activatiekosten en afnameverplichting

Roaming op NB-IOT

Optioneel: private APN

Optioneel: vaste IP-adressen

Lage tarieven

Inclusief sim management systeem

Maatwerktarief voor 100+ NB-IOT abonnementen

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over elk IoT abonnement!

Samen aan de slag met NB-IOT?

Bouwblok icon

1-5 simkaarten

Ontvang de meest geschikte test simkaarten van één van onze leveranciers.

Bouwblok icon

Aan de slag

Real-time aan de slag! Test samen met Thingsdata de oplossing.

Bouwblok icon

Datavolume

De geschikte hoeveelheid data per simkaart per maand (testduur: 1 maand)

Bouwblok icon

Management Platform

Toegang tot een management platform. Monitor en Beheer al uw simkaarten in één platform.

Bouwblok icon

SMS

Mogelijkheid om SMS berichten te ontvangen/versturen binnen de test

Bouwblok icon

Support Team

Ons support team staat altijd voor u klaar. Ontvang hulp op maat!

Vraag onze testkit aan

Onze NB-IoT testkit bevat drie simkaarten waarmee u drie maanden kosteloos met 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Veel gestelde vragen over NB-IOT

Wat is NB-IOT?

Narrowband IOT, ook bekend als LTE Cat NB1, is een LPWAN technologie die sterk in opkomst is. Het verbindt apparaten eenvoudiger en efficiënter op het reeds gevestigde 4G (LTE) mobiele netwerk. Het is gedimensioneerd om kleine hoeveelheden data te ontvangen en te versturen en is geheel veilig en betrouwbaar. NB-IOT gebruikt een specifieke frequentie die sterk genoeg is om door dikke muren heen te gaan en zelfs ondergronds gebruikt kan worden. Hierdoor biedt het dekking in uitdagende situaties.

Hoe werkt het precies?

Bij NB-IOT communicatie wordt data ontsloten vanuit een ‘device’. Er wordt een beveiligde simkaart in een ‘device’ geplaatst. De door ons verstrekte APN moet geconfigureerd worden in de instellingen van het ‘device’. De intelligente simkaart heeft dan toegang tot het NB-IOT netwerk. Het ‘device’ kan dan een succesvolle verbinding realiseren en krijgt een IP-adres toegewezen.

Wat zijn de voordelen van NB-IOT?

NB-IOT is ontworpen om de kosten per ‘device’ zo laag mogelijk te houden. De verwachting is dat de kosten in de toekomst lager uitkomt dan bij andere connectiviteit mogelijkheden. Door een klein geheugen en het gebruik van maar één antenne is het goedkoper dan bijvoorbeeld M2M. Er is geen noodzaak voor een volledige duplex-werkzaamheid. Duplex-werkzaamheid wil zeggen dat er gelijktijdig informatie wordt ontvangen en verstuurd.

Voorbeelden NB-IOT

Praktijkvoorbeelden van klanten die NB-IOT simkaarten van Thingsdata implementeren voor: het op afstand uitlezen van grondwater- of oppervlaktewaterstand door middel van innovatieve sensoren, het ontsluiten van waardevolle data met sensoren die geplaatst zijn in woningen en meetdata verzamelen vanuit omvormers die gekoppeld zijn aan zonnesystemen.