Hardware van Thingsdata

Futureproof IOT hardware

Hardware is de bron van informatie, het is voorzien van intelligentie waarmee het verschillende soorten informatie kan verzamelen. Innovatieve hardware is niet alleen in staat tot detecteren en meten, maar kan vaak ook handelen als ze zijn uitgerust met componenten die op afstand kunnen worden aangestuurd. Het beschikt daarnaast over een cellular module, die ervoor zorgt dat er altijd een verbinding is met de cloud. Thingsdata begeleidt u bij het uitzoeken van de meest geschikte hardware.

Uitgangspunten

Sensoren (off the shelf)

U kunt nagenoeg alles meten met sensoren! Ze zijn er in allerlei soorten en maten. En er komen nog dagelijks nieuwe type sensoren bij voor zeer specifieke toepassingen. Een IoT-device bestaat uit een aantal onderdelen: één of meerdere sensoren, een batterij of andere voeding, een processor en een communicatiemodule.

LoRaWAN sensoren

Sensoren met LoRaWAN technologie maken het mogelijk om kleine hoeveelheden data te verzenden en te ontvangen. De snelheid waarmee data wordt verzonden en ontvangen is laag en dit maakt het mogelijk dat de sensoren in slaapstand worden gezet. Al onze LoRaWAN sensoren zijn van industriële kwaliteit en zijn getest op verschillende netwerken.

NB-IOT sensoren

Narrowband IOT, ook bekend als LTE Cat NB1, is een LPWAN technologie die vrijwel overal werkt. Het verbindt sensoren eenvoudiger en efficiënter op reeds bestaande mobiele netwerken en verwerkt kleine hoeveelheden data veilig en betrouwbaar. Kenmerken: zeer laag stroomverbruik en uitstekend bereik in gebouwen en ondergronds.

5G routers

Een 5G router maakt het mogelijk om een razendsnelle internetverbinding op te zetten. 5G routers met IoT connectiviteit (simkaart) gebruiken het mobiele netwerk voor een draadloze verbinding met het internet. Deze mobiele dataconnectie levert downloadsnelheden op die tien keer sneller zijn dan bij een 4G internetverbinding.

4G routers

Onze 4G router oplossingen zorgen ervoor dat u altijd en overal de beschikking heeft over snel en veilig internet. Wij kunnen installaties koppelen op afstand. Beheer op afstand of remote beheer wordt ingezet voor zowel ondersteuning bij het verhelpen van storingen als het uitvoeren van beheertaken van installaties.

LTE M gateway

Een LTE M gateway is speciaal ontworpen voor IoT toepassingen binnen de industriële omgeving. De compacte gateway kan op afstand meerdere devices (installaties en apparatuur) tegelijk monitoren & beheren. Een LTE M gateway heeft een groot aantal variaties aan hardware en software features.

IOT gateway

Een IoT gateway is een industriële router die wordt ingezet bij bijvoorbeeld pinautomaten, camerabewaking, remote beheer, smart energy & smart building toepassingen. Het is eenvoudig te installeren en dankzij de diverse hardware koppelvlakken breed inzetbaar (RS232, RS485, Mbus, Modbus, WiFi). Voor elke IoT toepassing heeft Thingsdata de exacte configuratie.

LoRa gateway

Binnen een LoRaWAN netwerk fungeert een LoRa gateway als brug tussen de LoRa devices en de netwerkserver van een networkoperator. De communicatie tussen de devices en een gateway vindt plaats over LoRa, terwijl de communicatie tussen een gateway en de netwerkserver plaatsvindt via het internet.

Maatwerk (customisation)

Wij ontwerpen, ontwikkelen en produceren samen met strategische partners ook hoogwaardige IoT hardware oplossingen (sensoren en gateways). Hierbij verbinden wij technologie en zakelijk inzicht met elkaar, waardoor een bijdrage wordt geleverd aan de ontwikkeling van hardware die futureproof is.

Prototypen (testen)

Het ontwerpen van een IoT device met de vereiste prestaties en batterijduur is geen eenvoudige taak. Het vereist inzichten in de vele uitdagingen waarmee u te maken krijgt. Thingsdata biedt u de mogelijkheid om uw IoT device te testen. Wij kunnen deze testen in combinatie met strategische partners voor het toetreden van de markt.

Installatie

Wij kunnen de installatie van hardware voor u verzorgen. Wij sluiten alles aan en zorgen dat het correct functioneert. Technische medewerkers zorgen op locatie voor de installatie van uw sensoren, routers en/of gateway. Als u liever alleen de hardware geleverd krijgt, dan kan dit ook. Wij bieden voor elke klant de gewenste oplossing.

Haal het beste uit de markt met Thingsdata!

Wij staan klaar om u advies te geven over elk type hardware!

Download onze brochure

Download brochure