Ubuntu

Thingsdata Placeholder

Ubuntu is een op Debian gebaseerd open source besturingssysteem voor het Linux systeem. Ubuntu kan worden aangesloten op internet om verschillende netwerk gerelateerde taken uit te voeren, zoals het hosten van websites, het uitvoeren van web toepassingen en het verzenden van e-mails. De functie die opvalt in Ubuntu is het gebruik van GNOME (GNU Network Object Model Environment), een grafische gebruikersinterface en een reeks toepassingen die vergelijkbaar zijn met het Windows besturingssysteem.