LoRaWAN

cell id

LoRaWAN staat voor Long-Range Wide-Area Network. LoRaWAN is zeer geschikt voor batterij gevoede mobiele devices met als doel het voorzien van een efficiënte manier voor bi-directionele communicatie. LoRaWAN is opgedeeld in verschillende onderdelen, het bestaat  uit een LoRa sensor, een LoRaWAN gateway en een LoRaWAN netwerkserver.

Met LoRaWAN is het mogelijk om informatie in twee richtingen te verzenden. Informatie die vanaf de LoRa sensor wordt verzonden wordt een uplink bericht genoemd. Informatie vanaf het netwerk naar de sensor wordt een downlink bericht genoemd.

LoRaWAN hoe werkt het?

LoRaWAN is gericht op laag energieverbruik terwijl er informatie over lange afstanden kan worden verzonden. Het lage energieverbruik wordt bereikt door nauwkeurig te specificeren wanneer informatie kan worden uitgewisseld. Hierdoor wordt het mogelijk voor een LoRa sensor om alleen wakker te worden om een bericht te versturen terwijl de sensor de rest van de tijd in een energiezuinige slaapstand verkeerd. Om nog meer energie te kunnen besparen is het netwerk in staat om instellingen van de sensor te kunnen aanpassen, de term hiervoor is Adaptive Data Rate (ADR). Dit geeft het netwerk de mogelijkheid om de sensor zo af te stellen dat deze niet langer uitzend dan nodig is voor betrouwbare communicatie.