Simkaart formfactors, een korte uitleg.

Compatibel met elke device

De mogelijkheden van elke simkaart formfactor zijn hetzelfde, maar ze hebben elk verschillende afmetingen, waardoor ze inzetbaar zijn voor specifieke soorten devices. 2FF-, 3FF- en 4FF-simkaarten moeten in een device worden geplaatst, terwijl MFF2 simkaarten die vacuüm verzegeld zijn gesoldeerd worden direct op de printplaat. Vandaar dat ze ook wel embedded simkaarten worden genoemd.

Als u een device bouwt dat afhankelijk is van mobiele connectiviteit, moet u kennis hebben van de verschillende beschikbare simkaart formfactors. Met als resultaat dat u de beste keuze kunt maken en op basis van deze keuze kunt ontwerpen. We gaan dieper in op de specificaties en vergelijken de verschillende formfactors.

Simkaarten zijn er in vier verschillende vormen, variërend van 2FF, de grootste simkaart , tot 4FF of nano simkaart, de nieuwste en kleinste van de simkaarten. Daarnaast is er ook een ingebouwde simkaart optie: de MFF2 (simchip).

Elke generatie simkaart is kleiner dan de vorige. Hoewel ze meestal worden aangeduid met de generatie waarvan ze afkomstig zijn (2, 3, 4), worden ze ook wel ‘mini-simkaarten’ (2FF), ‘micro-simkaarten’ (3FF), ‘nano-simkaarten’ (4FF), of “embedded simkaarten” (MFF2) genoemd.

Dit zijn de afmetingen van elke formfactor:

2FF (mini): 25 mm x 15 mm x 0,76 mm
3FF (micro): 15 mm x 12 mm x 0,76 mm
4FF (nano): 12,3 mm × 8,8 mm × 0,67 mm
MFF2 (embedded): 5 mm x 6 mm x 1 mm

Laten we de simkaart form factors die momenteel in gebruik zijn eens nader bekijken.

2FF-, 3FF-, 4FF-simkaarten

De feitelijke chip in de simkaarten is identiek, de rand eromheen wordt alleen kleiner, daarom heeft de formfactor geen invloed op de mogelijkheden van een simkaart.

De simkaart formfactor die u selecteert, is volledig afhankelijk van de grootte van uw device en de hoeveelheid ruimte die u nodig hebt om een ​​simkaart te plaatsen. Polsbanden voor het volgen van patiënten kunnen bijvoorbeeld een nano-simkaart (4FF) gebruiken, terwijl grotere devices zoals routers die worden gebruikt voor smart building concepten een grotere formfactor kunnen hebben.

Het is ook mogelijk om simkaarten van industriële kwaliteit te selecteren. Deze simkaarten zijn duurzamer dan traditionele simkaarten en ze zijn ontworpen om te voldoen aan hogere vereisten van uw IoT implementatie. Ze worden geleverd met features ter bescherming tegen corrosie, trillingen en andere omgevingsfactoren, zoals extreme temperatuuromstandigheden. Simkaarten van industriële kwaliteit zijn bestand tegen temperaturen tussen -40 ° C en + 105 ° C.

Om plaats te bieden aan een van de 2FF-4FF simkaarten, moet u fysiek een simslot hebben ingebouwd in het ontwerp van uw device. Een alternatieve optie voor de 2FF – 4FF simkaarten is de MFF2 embedded simkaart. Deze simkaart heeft verschillende voordelen. Omdat ze vacuüm verzegeld worden geleverd en rechtstreeks op de printplaat van uw device kunnen worden gesoldeerd, verhoogt dit de betrouwbaarheid en vermindert het de invloed van schokken, corrosie en andere omgevingsfactoren. Bovendien is de levenscyclus van een ingebouwde simkaart veel langer dan bij een standaardmodel. Met een embedded simkaart zal de module waarschijnlijk langer meegaan dan het device. Een ander belangrijk voordeel van embedded simkaarten is fysieke beveiliging. Door de simkaart rechtstreeks op de printplaat van uw device te solderen, wordt het onmogelijk voor iemand om de simkaart te verwijderen.

eUICC

Een Embedded Universal Integrated Circuit Card (eUICC) is een onderdeel dat op elke simkaart formfactor kan worden geïnstalleerd. Maar niet elke simkaart heeft de mogelijkheid tot eUICC.

Welke formfactor u ook kiest, wij kunnen het voor u verzorgen. Bij Thingsdata zijn we gespecialiseerd in IOT-connectiviteit. Als u vragen heeft over simkaart formfactors of de beste connectiviteitsoplossing voor uw organisatie, staat ons team altijd klaar om u te helpen en advies te geven.