Overwegingen bij het kiezen van MFF2 simchips

eSIM

De meesten van ons zijn bekend met de traditionele simkaarten, die we kennen als mini-,micro en nano-simkaarten, respectievelijk 2FF, 3FF en 4FF. Voor veel soorten hardware zijn deze formaten echter onpraktisch. Wij zullen specifiek de voordelen aangeven van soldeerbare simkaarten, ook wel embedded sims (MFF2) genoemd. Deze simkaarten worden direct op de printplaat (PCB) gemonteerd en kunnen niet gemakkelijk worden verwijderd, zoals de traditionele simkaarten. Een microchip van 6×5 mm die op een printplaat gesoldeerd wordt.

Voordelen van een MFF2 simchip

Dit zijn de belangrijkste voordelen van MFF2 simkaarten ten opzichte van traditionele simkaarten:

Kleinere maat

Een van de belangrijkste redenen om voor embedded sims te kiezen, is hun uitzonderlijk kleine formaat, wat waardevol kan zijn in bijvoorbeeld wearables. Met slechts 6×5 mm is een MFF2-simchip fysiek kleiner dan zelfs een nano simkaart.

Kostenbesparing

Sockets en connectoren kunnen duur zijn, en veel IoT devices moeten hun Bill of Material (BOM) laag houden om economisch zinvol te zijn. Ingenieurs moeten de kosten van een MFF2 simkaart vergelijken met de gecombineerde kosten van een traditionele plastic simkaart en socket.

Robuuste constructie voor IoT devices die worden ingezet in ruige omgevingen

Correct gevormde soldeerverbindingen zijn ongelooflijk robuust en zorgen voor een solide mechanische bevestiging van de sim aan de printplaat. Simkaart sockets gebruiken veerbelaste contacten die tegen de elektrische contacten van de plastic sim drukken om een ​​elektrische verbinding te maken. Laat het vallen of stel het bloot aan een omgeving met veel trillingen, zoals een voertuig, en de contacten kunnen van de kaart ‘stuiteren’ en tijdelijk de elektrische verbinding verliezen. Als dit gebeurt terwijl de modem probeert te communiceren met de kaart, veroorzaakt dit communicatiefouten. Een MFF2 simkaart heeft geen contacten die kunnen stuiteren of oxideren, wat kan leiden tot een betere geleidbaarheid.

IoT devices ingezet in vochtige omgevingen

In vochtige omgevingen gaat de voorkeur uit naar het gebruik van een behuizing om het water buiten te houden, maar dat is niet altijd mogelijk. Als alternatief kunt u de printplaat voorzien van een waterdichte isolatiecoating om te voorkomen dat vocht kortsluiting veroorzaakt. Tijdens het aanbrengen is het echter van cruciaal belang om deze coating te beperken van sockets en connectoren, wat een zorgvuldige applicatie, maskering of barrières vereist. Een printplaat met een MFF2 simkaart kan eenvoudig gecoat worden zonder de simkaart te beschadigen.

IoT devices ingezet in warme omgevingen bij hoge temperaturen

Hoewel er plastic sims met een hogere temperatuur zijn, smelten de meest voorkomende vormen gewoon bij verhoogde temperaturen. MFF2 simkaarten zijn geschikt voor hogere temperaturen dan plastic simkaarten. Hoge temperaturen worden meestal aangetroffen in niet geventileerd elektronica in warme omgevingen.

Betere beveiliging

Een simkaart in een socket kan eenvoudig worden verwijderd zodra en kan worden gebruikt in een niet geautoriseerd IoT device. Een vast gesoldeerde MFF2 simchip is veel moeilijker te verwijderen zonder soldeerapparatuur en niet zo gemakkelijk te gebruiken in een smartphone of tablet.

Minder montagestappen

Tijdens de fabricage wordt de arbeidsintensieve installatiestap van de simkaart vervangen door een rol met simchips in te laden bij de ‘pick and place’ robot die de elektronische componenten op de printplaat plaatst. Pick and place machines, ook wel chipshooters genoemd, kunnen duizenden componenten per uur plaatsen.

Hoe de nadelen van een MFF2 simchip omzeilen?

Het belangrijkste nadeel van MFF2 simchips is dat ze vooraf meer tijd meer planning nodig hebben om te installeren dan hun verwisselbare tegenhangers, omdat ze fysiek op de printplaat gesoldeerd moeten worden. Als gevolg hiervan moet de aanbieder van mobiele connectiviteit worden geselecteerd op het moment van fabricage, wanneer alle componenten tegelijkertijd op de printplaat worden gesoldeerd.

Voor meer vragen over MFF2 simchips, kunt u contact opnemen met ons via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.