SpaceX mag 7.500 nieuwe Starlink satellieten lanceren

Spacex

SpaceX het ruimtevaartbedrijf van Elon Musk mag het Starlink netwerk uitbreiden met 7.500 nieuwe satellieten. Het bedrijf had toestemming gevraagd om 30.000 satellieten te mogen lanceren, maar zo ver wilde de Amerikaanse toezichthouder FCC nog niet gaan.

Het Starlink netwerk bestaat nu uit 3.177 satellieten en daar komen de aankomende tijd nog 7.500 bij. SpaceX lanceert op dit moment bijna iedere week ongeveer vijftig satellieten.

Het Starlink-netwerk biedt klanten nagenoeg overal ter wereld verbinding met het internet. De data snelheden zijn vergelijkbaar met vaste breedbandinternetverbindingen in Nederland. Om het netwerk nog sneller te maken en meer gebruikers te kunnen bedienen is er simpelweg een uitbreiding nodig. In Q4 2022 telde het Starlink netwerk wereldwijd ongeveer 700.000 gebruikers.

De nieuwe satellieten worden in een vrij lage baan om de aarde gebracht op een hoogte van zo’n 330 kilometer. Dit zijn namelijk een nieuwe generatie satellieten, die ook geschikt zijn om mobiel telefoonverkeer te verwerken. De nieuwe iPhone van Apple kan al noodberichten versturen via deze satellieten. Daarvoor gebruikt Apple nu nog niet Starlink, maar het satelliet netwerk van Globalstar.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.