Samenwerking Delmation, Thingsdata en Withthegrid

Delmation Thingsdata Withthegrid

De technologiebedrijven Delmation, Thingsdata en Withthegrid slaan de handen ineen om geïntegreerde IoT oplossingen voor organisaties in de utility sector aan te kunnen bieden. De vraag naar internet of things oplossingen neemt sterk toe. De technische kennis en beschikbaarheid van technisch personeel vormt vaak een beperkende factor om projecten te kunnen starten of grootschalig uit te rollen. Door de hardware van Delmation, connectiviteit van Thingsdata en het Withthegrid portal met elkaar te combineren ontstaat een plug-and-play oplossing waardoor organisaties in de utility sector nog sneller hun installaties en systemen slim kunnen maken.

Withthegrid is een Nederlands technologiebedrijf opgericht in 2017, begonnen met het beheren en onderhouden van energie infrastructuur. In die tijd werd duidelijk dat het beheren van infrastructuur steeds complexer wordt, hierbij kunt u denken aan:

  • Steeds meer energie infrastructuur is aan vervanging en vernieuwing toe;
  • Toenemend tekort aan technisch personeel om de werkzaamheden uit te voeren;
  • De infrastructuur moet geschikt gemaakt worden voor heel veel duurzame energie.

De missie is vitale infrastructuren te digitaliseren voor een duurzame toekomst.

Slimme installatie binnen één dag

Veel klanten willen realtime inzicht in hun bestaande energie installaties en deze op afstand kunnen aansturen. Door middel van een gateway met geïntegreerde IoT connectiviteit is het mogelijk installaties ‘slim te maken’. De uitdaging zit vaak in het uitlezen van deze installaties omdat deze elke keer verschillend zijn, en deze te vertalen naar de correcte meet berichten en stuursignalen.

Voor klantcases is er een oplossing voor gelijkspanning geselecteerd met modbus uitgang. Hierop is een Teltonika TRB255 gateway aangesloten inclusief beveiligde multinetwerk M2M simkaart van TELE2 IOT. Door de eenvoudige koppeling tussen hardware en software is het mogelijk om in één dag een installatie slim te maken. In de portal wordt het modbus signaal uitgelezen en omgezet naar een meting die zichtbaar wordt in de grafieken en andere analyses.

Altijd inzicht in de status van je installatie en de dataketen

Met behulp van de Withthegrid portal heb je altijd realtime inzicht in de status van je installaties. Door middel van stuursignalen is het ook mogelijk om op afstand configuraties aan te passen. Daarnaast biedt inzage in het Thingsdata sim management systeem je inzicht in de status van de IoT connectiviteit. Zo weet je altijd of alles het doet. En krijg je een melding wanneer dit niet het geval is.

Voorspellend onderhoud en digital twin

Door continu inzicht in installaties te hebben is het mogelijk om voorspellend onderhoud toe te passen. Hierdoor worden kosten en schaarse technische manuren bespaard. Daarnaast kan er ook een digital twin gecreëerd worden om ook betere investeringsbeslissingen te maken.

Drie expertisegebieden met maar één aanspreekpunt

Door de samenwerking tussen Delmation, Thingsdata en Withthegrid wordt de beste kennis gecombineerd met support over de gehele keten met één duidelijk aanspreekpunt. Daarnaast zijn er veel minder ontwikkeluren nodig en worden marktoplossingen sneller gerealiseerd.

Ook aan de slag?

Neem contact op met een van ons:

Kim van Brugge – kim@delmation.nl – Delmation te Blauw-roodlaan 300, 2718 SK Zoetermeer

Jochem Koppes – koppes@thingsdata.com – Thingsdata te Johan van Hasseltweg 2C4, 1018 TX Amsterdam

Paul Mignot – paul@withthegrid.com – Withthegrid te Atoomweg 7-9, 3542 AA Utrecht

 

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden