5G frequentieveiling gaat door

5G frequentieveiling

Ondanks de crisis, in Nederland gaat de 5G frequentieveiling volgens plan door in juni. Het ministerie van Economische Zaken en Klimaat (EZK) heeft aangegeven dat er geen reden is voor uitstel. Andere EU-lidstaten stellen de veiling helaas wel uit in verband met de crisis.

5G frequentieveiling

In juni zullen de eerste frequentiebanden geveild worden onder marktpartijen. Deze marktpartijen konden zich tot 6 april melden bij het ministerie van EZK. Behalve de drie grote telecomaanbieders KPN, Vodafone en T-Mobile is het nog onbekend welke andere partijen deelnemen.

Volgens het EZK is er geen reden om de frequentieveiling te verschuiven naar een ander moment, zelfs niet in verband met de crisis. Alle zaken die ervoor nodig zijn, organiseren we digitaal: de inschrijving, de bijeenkomsten, de overleggen en zelfs de veiling. Ondanks de maatregelen, kunnen we dus gewoon doorgaan met de veiling.

Het is positief dat de veiling doorgaat, 5G heeft namelijk een aantal unieke eigenschappen die de potentie hebben om IoT in een stroomversnelling te brengen. Met 5G krijgen organisaties meer zekerheid dat ‘devices en applicaties’ beschikbaar zijn.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.