De top vijf IOT trends in 2022 volgens Thingsdata

Top 5 IOT trends

Nu de Covid-19 pandemie voorbij lijkt, is het de hoogste tijd voor Internet of Things om zich verder te ontwikkelen in 2022. In dit artikel zullen wij vijf IoT trends behandelen.

1. IoT ontwikkelt zich tot cruciale technologie voor duurzaamheid

Binnen de IoT gemeenschap is het vermogen van intelligente devices om toepassingen voor energie optimalisatie en duurzaamheid mogelijk te maken en vooruit te helpen, bekend. Met de toenemende focus op het opbouwen van een groene economie en het tegengaan van klimaatverandering, hebben deze IoT devices het potentieel om te verduurzamen. Onder andere het verlagen van de energiekosten en het bewaken van storingspunten, zullen binnenkort van marginale aantallen veranderen naar aanjagers van grotere uitbreiding.

2. De IoT dataverwerking race is in volle gang

In de hectische IoT dataverwerking race die serieus begon in 2015, zijn er duidelijke trends naar voren gekomen. De leveranciers kunnen worden gegroepeerd op basis van hun kernactiviteit: hardware leveranciers, cloud leveranciers (AWS, Azure) en specifieke softwareleveranciers. Zoals bij de meeste technologische landroof, zullen de eindklanten uiteindelijk beslissen wie deze race wint. Zullen cloud leveranciers gaan domineren, of is er ruimte voor slimme hardware leveranciers en innovatieve software startups? Wat wij zien als Thingsdata dat er volop ruimte is voor organisaties die een combinatie zijn van de laatste twee (specifieke hardware en software ontwikkeling onder één dak).

3. VR/AR, komen de bedrijfsomgeving binnen

Terwijl mensen al in slimme omgevingen leven en werken, is het vinden van efficiëntere en effectievere manieren om in deze ruimtes naast elkaar te bestaan ​​een belangrijk aandachtspunt geworden. Dat betekent het verhogen van de operationele efficiëntie en kwaliteit in werkomgevingen, maar ook het ontwikkelen van ‘remote operations management’. De Covid-19 pandemie heeft de aandacht voor dit laatste zeer versterkt. Hiervoor is de convergentie van IoT met immersive reality technologieën en omgevingssimulatie technologieën (zoals digital twins) noodzakelijk. Aangezien een dergelijke convergentie veel data zal vereisen, zal de opkomst van 5G en bijgevolg van edge computing de ontwikkeling van VR en AR toepassingen voor zakelijke en industriële toepassingen versnellen.

4. In 2022 wordt 5G “IoT ready”

Het 5G netwerk is in volle opkomst en wordt in steeds meer landen uitgerold, niet alleen in Europa maar ook daarbuiten en het netwerk is in 2022 steeds toepasbaarder te worden voor IoT. 5G is de opvolger van 4G en verbeterd niet alleen de manier waarop we met elkaar verbinden, maar het levert ook grote voordelen op voor IoT toepassingen. 5G is een veel betrouwbaardere technologie dan eerdere generaties. Dit is belangrijk als het gaat om uitval of wanneer delen van het netwerk moeten worden bijgewerkt. De 5G architectuur is veel eenvoudiger te onderhouden en is tegelijkertijd gebouwd op robuustere fundamenten en standaarden. Dit betekent dat er minder incidenten gaan voorkomen en er veel minder downtime is. Dit is vooral handig voor IoT toepassingen, met name voor mission critical oplossingen.

5. Veilige toegang op afstand tot assets wordt steeds belangrijker

Organisaties die externe toegang tot hun machines mogelijk hebben gemaakt, kunnen verschillende voordelen realiseren, waaronder betere ondersteuning van hardware leveranciers die op afstand problemen kunnen oplossen en machinegegevens in realtime kunnen analyseren, evenals toegang tot externe deskundigen. Maar met toegenomen toegang komen er ook meer aanvallen, dus organisaties zullen vervolgens hun uitgaven verhogen voor cyberbeveiliging.

Bent u nou benieuwd over wat IoT in 2022 voor jou kan betekenen, dan kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.