De nieuwe RUT260

Teltonika heeft een nieuwe router op de markt gebracht, de RUT260. Deze is speciaal voor industriële IoT projecten ontwikkeld. De RUT240 en de RUT360 zijn als inspiratiebron gebruikt. De RUT260 heeft dezelfde afmetingen als de RUT240, maar dezelfde notering  (Cat 6) als de RUT360. Hierdoor kan de compacte router snelheden van 300 mbps behalen. Het is de ideale combinatie tussen de twee routers. Daarnaast wordt de RUT260 voorzien van WAN Failover, dit houdt in dat de router automatisch over kan schakelen naar een beschikbare back-up verbinding.

De M2M KPN IOT simkaarten van Thingsdata zijn hier uitermate geschikt voor. Hierbij wordt het pay as you go abonnement gehanteerd. Pay as you go is een maandelijks abonnement waarbij enkel de kosten in rekening worden gebracht voor de verbruikte data per actieve simkaart. Hierbij geldt een vast startarief per maand en het dataverbruik wordt afgerekend per MB.

Specificaties van de RUT260

De RUT260 ondersteunt zowel 4G als 3G, maar geen 2G. Indien u behoefte heeft aan 2G, dan adviseren wij u de RUT240. Verder beschikt de router over één digitale ingang, één digitale uitgang en twee Ethernet 10/100 poorten. Verder is de nieuwe router compatibel met het Remote Management Systeem (RMS). Het RMS is het cloud IoT platform van Teltonika dat is ontworpen voor monitoring & beheer. Daarnaast worden er nog een aantal andere industriële protocollen ondersteunt. Dit zijn onder andere: MQTT, SNMP en Modbus.

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden van de Teltonika RUT260? Neem dan contact met ons op via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail via info@thingsdata.com.