De drie nieuwe routers van Teltonika

De drie nieuwe routers van Teltonika

In 2007 introduceerde Teltonika de eerste router op basis van mobiele technologie de RUT100, die het begin markeerde van het merk Teltonika. De RUT100 devices worden nog steeds met succes gebruikt in sommige industriële sectoren. Er is echter veel gebeurd sinds 2007. Vandaag willen we ons concentreren op devices uit de RUT2**- en RUT9** serie. Laten we kijken hoe deze devices zo succesvol werden.

Bestsellers aller tijden

Als u enigszins bekend bent met Teltonika, zijn de RUT240, RUT950 en RUT955 misschien wel de producten waar u het meest over hebt gehoord. De RUT950 werd in 2014 gelanceerd en de RUT955 het jaar daarna. De devices uit de RUT9** serie waren de eerste die tegelijkertijd 4G, dual SIM failover en WAN backup hadden. Deze devices maakten toepassingsscenario’s mogelijk waarbij bekabelde connectiviteit niet voor handen was, terwijl het gebruik van mobiele communicatie de continuïteit van de verbinding verzekerde in mission critical communication situaties.

Naast de uitgebreide lijst met functies van de RUT950, presenteerde de later gelanceerde RUT955 seriële communicatie-interfaces (RS232/RS485), waardoor nog meer toepassingen in industriële omgevingen mogelijk waren.

Een paar jaar later lanceerde Teltonika de routers uit de RUT2** serie en deze werden over tijd erg populair, omdat ze een heleboel hoogwaardige industriële functies bieden, verpakt in een ultracompact ontwerp. Deze devices zijn klein (met afmetingen van 83 x 25 x 74 mm) en kunnen gemakkelijk worden geïntegreerd in de meest beperkte ruimte.

Aanpassen aan de wereldwijde uitdagingen

De RUT2**- en RUT9** serie devices hebben enorm bijgedragen aan de immense groei van Teltonika. De voordelen van deze devices werden door velen ontdekt toen er wereldwijd  steeds meer IoT oplossingen werden geïmplementeerd. Teltonika ontwikkelden betrouwbare, veilige en gebruiksvriendelijke producten met een hoge toegevoegde waarde en baanbrekende functies in de branche. Maar net als veel andere elektronicafabrikanten werden zij in 2020 getroffen door de wereldwijde crisis van het chiptekort.

Er zijn waarschijnlijk maar heel weinig mensen die nog niet van dit probleem hebben gehoord of er niet door zijn getroffen. Door het tekort aan componenten zijn de magazijnen van Teltonika onvermijdelijk leeggelopen en zijn ze op zoek gegaan naar alternatieve oplossingen om hun toeleveringsketen in beweging te houden. Omdat elke nieuwe crisis kansen biedt, hebben ze als gevolg hiervan drie nieuwe producten gelanceerd.

Maak kennis met drie nieuwe producten!

De nieuwste toevoegingen aan de RUT2**- en RUT9** series zijn: de RUT241, RUT951 en RUT956. Het zal u misschien opvallen dat deze nieuwe modellen u bekend voorkomen. Ze zijn inderdaad gebouwd met dezelfde behuizing als de vorige producten in deze serie, maar binnenin zitten enkele essentiële verschillen. Teltonika heeft alternatieve producten ontworpen met verschillende chipsets om klanten opties te geven die dezelfde voordelen bieden als de andere modellen en die in de huidige crisis kunnen worden geleverd.

Al vergelijk je de RUT240 en RUT241, ziet u gelijke afmetingen en interfaces. Het biedt drie aansluitmogelijkheden (mobiel, WiFi en bedraad), een digitale I/O en drie antenne-aansluitingen. Binnen deze routers vind u verschillende CPU’s: Qualcomm Atheros Hornet (MIPS 24Kc 400 MHz) in de RUT240 en MediaTek (MIPS 24Kc 580MHz) in de RUT241. De RUT241 wordt geleverd met een verdubbelde RAM-capaciteit van 128 MB.

De situatie met de RUT951 en RUT956 is vrij vergelijkbaar. De RUT951 wordt geleverd met MediaTek (MIPS 24Kc, 580MHz) als alternatief voor Qualcomm (MIPS 74Kc, 550 MHz), wat traditioneel in de RUT950 wordt gebruikt. Hetzelfde geldt voor de RUT956 met MediaTek (MIPS 24Kc, 580MHz), die de Atheros Wasp (MIPS 74Kc, 550 MHz) verving in de RUT955.

De nieuwe alternatieve producten van Teltonika hebben in de markt hun waarde en voordelen al bewezen. Als u voor een van deze nieuwe opties kiest, betekent dit dat de devices klaar zijn voor verzending en direct, gelijktijdig of in plaats van eerdere versies in uw IoT projecten kunnen worden geïmplementeerd.

Voor meer informatie over de producten van Teltonika, kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.