Circuit Switched Data stopt bij KPN al op 1 mei 2021.

Op 1 mei 2021 neemt KPN afscheid van Circuit Switched Data (CSD). Schakel dus snel over van het analoge tijdperk naar het digitale IP tijdperk. Met de komst en mogelijkheden van nieuwe technologieën komt ook de tijd om afscheid te nemen van een oude technologie. De dienst CSD is gebaseerd op analoge technologie. Deze technologie wordt al heel lang gebruikt in het M2M landschap, maar is met de sterke opkomst van IP achterhaald. Het onderhouden van deze complexe technologie past ook niet meer in de strategie van de providers en zal dus snel verdwijnen.

CSD oorsprong

CSD is in de jaren negentig geïntroduceerd om data-overdracht tussen mobiele en vaste netwerken mogelijk te maken. Bijvoorbeeld voor alarmsystemen, de aansturing van slagbomen in parkeergarages en het openen en het sluiten van bruggen. CSD is een voorloper van IP gebaseerde technologieën.

Toekomstbestendige technologie gebaseerd op IP biedt veel meer mogelijkheden. Vanaf 1 mei 2021 ondersteunt KPN daarom niet langer de dienst CSD. Als er CSD wordt gebruikt dan is de apparatuur na 1 mei 2021 niet meer verbonden met het netwerk. Daarom is het belangrijk om op tijd over te stappen naar een digitale en toekomstbestendige oplossing (M2M of LTE M). De IoT simkaarten van KPN zijn voorbereid op IP. De simkaarten die wij leveren (ook die u had voor CSD) zijn geschikt voor IP op 2G, 3G, 4G en LTE-M.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.