4G bereik midden op de Noordzee met Tampnet

4G bereik midden op de Noordzee

Recentelijk heeft KPN IOT haar wereldwijde beschikbaarheid opnieuw uitgebreid. Het is tegenwoordig namelijk mogelijk om bereik te hebben midden op de Noordzee. Met een M2M-simkaart van KPN IOT kunt u nu gebruik maken van het netwerk van Tampnet. Dit is een speciaal netwerk dat zich uitstrekt over de gehele Noordzee tussen Nederland, Groot Brittannië en Noorwegen.

Tampnet is opgericht in 2001 in Stavanger (Noorwegen) en levert het grootste offshore communicatienetwerk met hoge bandbreedtes. Dat leveren ze zowel in de Noordzee als in de Golf van Mexico. Het netwerk is gericht op organisaties die zich bezig houden met olie & gaswinning, windenergie of maritieme aangelegenheden.

Het mobiele netwerk van Tampnet levert een dataverbinding met hoge snelheden gebaseerd op 4G (LTE) techniek. In de toekomst zal hier tevens LTE-M op beschikbaar komen voor IoT toepassingen. Naast deze data techniek is er ook een 2G netwerk beschikbaar voor SMS en VOICE verkeer.

Binnen KPN IoT is Tampnet beschikbaar gemaakt binnen de Global Extended zone. Dat betekent dat als u er gebruik van wenst te maken, u moet zorgen dat het ‘device’ een communicatieplan heeft dat deze zone toestaat.

Het bereik start 12,5 kilometer vanaf de kustlijn van Nederland (in internationale wateren) en gaat helemaal door tot het uiterste noorden van de Noordzee ter hoogte van Noorwegen.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.