iSim en eSim: Wat is het verschil?

iSim

eSIM staat voor embedded SIM. eSIM-mogelijkheden zijn beschikbaar voor alle form factoren: 2FF (Mini), 3FF (Micro), 4FF (Nano) en MFF2 (de gesoldeerde simchip). Het belangrijkste verschil met een standaard simkaart is de mogelijkheid om de simkaart op afstand te provisionen. Dit betekent dat verschillende carrier profielen op de SIM kunnen worden opgeslagen en naderhand gedownload over the air. Hiermee kan een klant tussen de twee wisselen zonder de fysieke simkaart zelf te wijzigen.

iSim

iSIM is een SIM geïntegreerd met de processorkern en codering van de eUICC in een cellular module of system on a chip (SoC). Geïntegreerde simkaarten zijn bedoeld om de tekortkomingen van de eSIM aan te pakken. Voordelen zijn: minder energieverbruik, minder footprint en dus lagere kosten. De iSIM heeft daarnaast ook een betere beveiliging.

In 2014 standaardiseerde de GSMA de eSIM voor de remote SIM provisioning. Het maakt niet uit wie de eSIM-provider is, de GSMA heeft ervoor gezorgd dat alles interoperabel is en klaar voor de markt. Dit kan het gedoe elimineren van een vendor lock.

Het opmerkelijke technische verschil van de iSIM zit in de hardware, het verplaatst de eSIM functionaliteit naar de hardware chipset van een apparaat. De afzonderlijke processor van de eSIM is niet meer nodig, wat een voorsprong geeft op het gebied van de footprint en energieverbruik.

Contact opnemen?

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.