IOT combineren met AI

AI

Het verbinden van ‘devices’ aan het internet door middel van IoT connectiviteit is in vrijwel iedere vertical een gamechanger gebleken. Een van de voordelen van IoT is dat het in combinatie met andere technologieën voor sterke synergiën kan zorgen. Door IoT toepassingen te combineren met Artificial Intelligence (AI) is het mogelijk om de prestaties van IoT naar een hoger niveau te tillen.

Artificial Intelligence is het simuleren van menselijke intelligentie door computersystemen. Dit houdt onder meer in dat deze systemen zo worden geprogrammeerd, dat ze zelf kunnen leren. Dit doen ze door het verwerken van data op basis van bepaalde regels en door het zelfstandig corrigeren van deze regels. Deze vorm van Artificial Intelligence wordt Machine Learning genoemd.

In de basis is IoT een technologie die data verzamelt uit alledaagse ‘devices’. U kunt deze data zelfstandig analyseren en controleren op patronen, maar de kans dat u iets over het hoofd ziet is groot. Doordat de data afkomstig van IoT ‘devices’ steeds rijker en omvangrijker wordt, is het bovendien een vrijwel onmogelijke opgave om deze gegevens met traditionele methoden te beoordelen en te begrijpen.

IOT en Artificial Intelligence

Door de ‘devices’ te koppelen aan Artificial Intelligence is het mogelijk om de grote hoeveelheden aan data te structureren, patronen te herkennen en te ontdekken. IoT-technologie verzamelt de data en vervolgens zorgt AI ervoor dat deze wordt omgezet in intelligentie. De combinatie van IoT toepassingen met AI maakt realtime reacties mogelijk, bijvoorbeeld via een op afstand gelegen videocamera die kentekenplaten leest of gezichten analyseert.

Om als bedrijf het volledige potentieel van IoT te kunnen benutten, zal deze technologie dus moeten worden gecombineerd met Artificial Intelligence. Uiteindelijk zorgt deze combinatie ervoor dat ‘devices’ nóg slimmer worden. Het stelt ze in staat om intelligent gedrag te vertonen en weloverwogen beslissingen te nemen, zonder dat hier enige menselijke handeling aan te pas komt.

Met andere woorden: waarom is het waardevol om je data door AI te laten analyseren? Er zijn twee duidelijke voordelen: het versnellen van operationele processen, en het sneller reageren op risico’s en incidenten (bijvoorbeeld met videocamera’s). Organisaties die geen gebruik maken van AI, presteren minder goed op deze indicatoren.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.