Wat is LTE M?

LTE M

Het LTE M netwerk is speciaal ontwikkeld voor Internet of Things toepassingen en is gebaseerd op de betrouwbare en veilige 4G netwerken van de providers. De dekking van LTE M is sterker dan een 2G netwerk en heeft als voordeel een diepere penetratiegraad, waardoor de dekking in voornamelijk gebouwen vele malen beter is. Via LTE M kan op een energiezuinige manier snel data worden verzonden en het is geschikt voor verschillende toepassingen die nu met 2G werken. Daarnaast is het ook geschikt voor toepassingen die nu nog niet ‘slim’ zijn. LTE M is gebaseerd op de wereldwijde 3GPP standaard van de GSMA, wat mogelijkheden biedt voor roaming in het buitenland.

De beschikbare cellular modules voor LTE M zijn relatief voordelig. Devices kunnen met een LTE M netwerk verbonden worden doormiddel van LTE M cellular modules, die minder duur zijn om te maken. Dit vanwege half duplex en een smallere bandbreedte.

LTE M deep sleep

De met LTE M verbonden devices kunnen daarnaast in een zogenaamde ‘deep sleep’ modus gaan of alleen periodiek wakker worden terwijl ze verbonden zijn, dit zorgt voor een langere levensduur van devices met LTE M die afhankelijk zijn van een batterij.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.