Op afstand van operator wisselen met Remote SIM Provisioning!

Remote SIM Provisioning

Vergeleken met de traditionele SIM technologie is de Remote SIM Provisioning (RSP) technologie nog relatief nieuw. De traditionele simkaart is uitgerust met de alom bekende SIM technologie die al heel lang integraal onderdeel is van het IoT connectiviteit portfolio. Naarmate de IoT markt gestaag groeit komen er steeds meer nieuwe uitdagingen. Sommige uitdagingen worden beperkt door deze traditionele SIM technologie en dit is nu net waar de RSP technologie zich onderscheidt.

Remote SIM Provisioning is een term die u mogelijk nog nooit gehoord heeft rondom SIM technologie. Het wordt namelijk vaak aangeduid met de term eSIM. Wat is het? RSP is het op afstand van operator wisselen. In dit artikel houden wij de term RSP aan om verwarring te voorkomen met een andere term eSIM, die vaak voor dezelfde functionaliteit wordt gehanteerd. De RSP technologie is een van de belangrijkste factoren voor groei in de IoT markt. Door de wisseling van het virtuele operator profiel op afstand mogelijk te maken, lost het veel van de uitdagingen van organisaties op, die zich bezig houden met  een IoT implementatie.

Wilt u een andere operator voor de IoT connectiviteit, dan is het zeer lastig om fysiek van simkaart te wisselen. RSP is dus de technologie waarmee op afstand profielen van meerdere operators kunnen worden geactiveerd en beheerd. Met deze techniek kan er simpel en snel worden overgestapt van operator.

Virtueel operator profiel

Een organisatie met een op RSP gebaseerde IoT implementatie heeft de mogelijkheid om verschillende virtuele operator profielen toe te wijzen aan de simkaarten in het veld. Elk beschikbare virtuele operator profiel kan worden gekoppeld. Bij het gebruik van deze simkaarten kunnen naast het default operator profiel andere virtuele operator profielen aan- & uitgeschakeld worden. De RSP technologie elimineert hiermee kostbaar installatiewerk dat nodig is om een simkaart fysiek te verwisselen.

Lokale profielen buiten de EU

Als wereldwijd geïmplementeerde IoT devices verschillende operator profielen in verschillende regio’s vereisen, zal het gebruik van de RSP technologie in de aankomende jaren toenemen. Voor devices die worden ingezet in markten buiten de EU, waar echt een lokale operator nodig is (vaak vanwege de kosten), kan een virtueel operator profiel op afstand worden gewijzigd naar een voordelige lokale operator.

Risico van permanente roaming regels

Als richtlijnen over restricties tegen permanente roaming van kracht worden in landen waar al een IoT implementatie bestaat, wordt de noodzaak groter om over te stappen naar een lokale operator. Als de implementatie wordt gedaan met behulp van de RSP technologie, worden de kosten en moeite om over te schakelen aanzienlijk verminderd.

Voor meer informatie kan er contact worden opgenomen via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.