De kracht van het Cisco sim management systeem

Cisco sim management systeem

Cisco Control Center is het sim management systeem dat Thingsdata voornamelijk inzet om de IoT connectiviteit van devices op grote schaal te monitoren en beheren. Het sim management systeem biedt automatisch de controle en zichtbaarheid die organisaties nodig hebben om hun IoT devices (local or global) uit te rollen. Het Cisco sim management systeem is geschikt voor verschillende implementaties en bedrijfsstructuren. Klanten kunnen devices beschermen tegen inbreuken en ongeoorloofde toegang. In dit artikel zullen wij verder ingaan op een aantal basisfunctionaliteiten van het Cisco sim management systeem.

Simkaarten overzicht

Als u het Cisco sim management systeem gaat toepassen op uw IoT oplossingen, zult u het device overzicht het meeste gaan gebruiken. Het biedt een helder en duidelijk overzicht van al uw simkaarten. Het overzicht bestaat uit meerdere kolommen met specifieke informatie. Hier ziet u  hoeveel data uw simkaart de afgelopen maand heeft verbruikt, of wat de status van uw simkaart is  (activated, activation ready, deactivated) en of deze ‘in session’ is.

Met de geavanceerde zoek en filter optie kunt u alles gemakkelijk vinden en daarnaast ook groeperen. Het overzicht is daarnaast naar uw eigen smaak in te richten zodat al de informatie die voor u van toepassing is zichtbaar wordt. U heeft daarnaast beschikking over vijf vrij invulbare velden per simkaart om klantinformatie te verwerken. Ook kunt u al uw gegevens van het overzicht exporteren naar een Excel bestand. Tevens kunt u een batchupdate uitvoeren om zo de gegevens van een grootte hoeveelheid simkaarten te verrijken en te wijzigen.

Verder kunt u uiteraard elke simkaart individueel inzien. De volgende informatie is hier onder andere te vinden: het ICCID nummer, het verstrekte IP-adres en het MSISDN nummer. U heeft hier inzicht in de connection history van uw simkaart waarbij u kunt zien wanneer en op welke operator uw simkaart verbruik heeft gemaakt van zowel DATA, SMS of VOICE. De status van uw simkaart is zelfstandig aan te passen. Het is dus mogelijk om uw simkaarten zelf te activeren en eventueel te deactiveren. Overigens hebben de simkaarten een automatische activatie.

Diagnose en spotlight

U kunt ook inzien of uw simkaart verbinding heeft (registreren en connecteren) met een netwerk. Als er geen verbinding is kunt u zien waar het eventueel aan kan liggen. Een test om te bekijken of er een correcte radioverbinding is kan worden gedaan door een test SMS te versturen naar de simkaart en het device. Indien er een goede radioverbinding aanwezig is zal de test SMS direct afgeleverd worden op het device. Als er geen radioverbinding is blijft de test SMS op ‘pending’ staan. U kunt dan een send cancel location uitvoeren, hierdoor wordt de simkaart een soort van gereboot en zal deze proberen opnieuw verbinding te maken met het netwerk. Al wilt u niet dat de verbinding met het netwerk wordt onderbroken, kunt u in eerste instantie een Send POD (Packet of Disconnect) uitvoeren. Een send POD termineert de huidige sessie zonder de verbinding met het netwerk te onderbreken.

Accounts

Al wordt u klant van Thingsdata dan krijgt u een eigen account voor het Cisco sim management systeem. Voor dit account wordt de user CUSTOMERADMIN aangemaakt. als CUSTOMERADMIN heeft u toegang tot alle functionaliteiten waar u als klant gebruik van kan maken. Met CUSTOMERADMIN rechten kunt u ook nieuwe userprofielen aanmaken voor uw collegae, zoals CUSTOMERUSER en CUSTOMERREADONLY. U kunt de users opdelen over verschillende customer accounts gegroepeerd onder het hoofdaccount, zodat verschillende vestigingen of eindklanten alleen de simkaarten zien die voor hun van toepassing zijn. Het onderverdelen van simkaarten kan enorm handig zijn als u gebruik maakt van meerdere toepassingen die gekoppeld zijn aan verschillende databundels of als u per vestiging of eindklant de kosten wilt alloceren.

Automation rules

Met de automation rules van het Cisco sim management systeem kunt u de betrouwbaarheid van de service garanderen en grip op de kosten krijgen. U kunt verschillende soorten automation rules creëren. Een aantal voorbeelden: u kunt met de IMEI lock functionaliteit ervoor zorgen dat uw simkaarten alleen gebruikt kunnen worden in combinatie met het specifieke IMEI nummer van uw device. Als een simkaart een ander IMEI nummer detecteert dan zal deze automatisch blokkeren en kan dan niet meer worden misbruikt. U kunt ook een melding krijgen als er teveel data wordt verbruikt op één van uw simkaarten, waarbij u zelf de treshold van de hoogte van het verbruik instelt. U kunt met deze ‘cycle to data usage’ rule een email laten versturen naar u zelf of naar uw supportafdeling, waarnaar er actie kan worden genomen.

Een automation rule die alleen Thingsdata voor u kan aanmaken is wanneer uw simkaart voor een bepaalde tijd geen gebruik heeft gemaakt van DATA, SMS of VOICE, dan kunnen wij deze simkaart automatisch van activated naar activation ready laten overzetten. Als de status activation ready is en de simkaart heeft deze status een volledige kalendermaand dan verschijnt deze niet op uw factuur.

API

Het Cisco sim management systeem biedt u ook de mogelijkheid om een application programming interface (API) te gebruiken. Met deze API kunt u gegevens (waarde velden) uit het sim management systeem met een externe applicatie bewerken en openen. U kan meerdere taken uitvoeren met behulp van de API via de webinterface van het Cisco sim management systeem. Enkele van de functies die kunnen worden toegepast met de API zijn onder meer het verzenden van berichten naar simkaarten en het beheren van de levenscyclus van een simkaart.

Wilt u een vrijblijvende introductie van het Cisco sim management systeem, waar een van onze technische medewerkers u rondleidt door het Cisco sim management systeem, neem dan contact op via het telefoonnummer 085-0443500 of per mail naar info@thingsdata.com.

Vraag onze testkit aan

Bent u op zoek naar IoT simkaarten die uw oplossing voorzien van een continue internetverbinding? Vraag dan onze testkit aan! Onze testkit bevat drie simchips waarmee u drie maanden kosteloos 100 mb kunt testen.

Aanvragen

Download onze brochure

Bent u op zoek naar een geschikte IoT partner voor uw bedrijfsactiviteiten? Download dan deze brochure en ontvang direct toegang tot waardevolle inzichten over onze dienstverlening en IoT oplossingen.

Downloaden