Case: NIKO

Doormiddel van beveiligde multinetwerk M2M-simkaarten die roamen op alle netwerken hebben de woningen die worden voorzien met een IOT gateway een onafhankelijke internet toegang en connectie met de cloud.

IOT infrastructuur voor NOM woningen

NIKO is een Belgische high-tech speler en gespecialiseerd in o.a. het toepassen van energiemanagement met een eigen ontwikkelde IoT gateway voor  nul op de meter woningen (NOM) woningen. Men heeft een IoT one stop shop oplossing met zowel sensoren, gateway, portal en app voor de woningcorporatie sector in zowel België als Nederland.

Doormiddel van beveiligde multinetwerk M2M simkaarten die roamen op alle netwerken hebben de woningen die worden voorzien met deze IoT gateway een onafhankelijke stabiele internet toegang en voorzien wij in een stabiele connectie met de cloud van NIKO, zelfs in buitengebieden in Nederland. Het intelligente energiebeheersysteem biedt o.a. realtime inzicht in het energie verbruik, volledige controle over al de energiestromen (inclusief gas-, elektriciteits-, water- en HVAC-systemen) en één centraal platform om meerdere sites te monitoren en te beheren.

Door de efficiëntie van zonnepanelen en andere energiesystemen te verhogen, verkleinen we niet alleen een ecologische voetafdruk, maar bespaart het ook geld. Maximaliseren van het gebruik van zelf opgewekte stroom door apparaten en/of machines in een NOM woning actief te beheren. Het geeft prioriteit aan bepaalde activiteiten terwijl de zon schijnt en stelt andere uit als dat niet het geval is. Eenvoudig en automatisch.

Bij NIKO is het van essentieel belang dat ze de continuïteit van de ‘data as a service’ kunnen waarborgen. Thingsdata levert de stabiele internet toegang om deze dienst te garanderen.